top of page

Praktisk info og priser

Sy--6.jpg

Når bør vi komme?

Nyfødtfotografering er det kjekkeste jeg gjør og mine nyfødte kunder har alltid høyeste prioritet hos meg. Har du fått en termindato så er det aldri for tidlig å bestille time til nyfødtfotografering.

 

De beste bildene får man gjerne av den nyfødte fra når de er 3-14 dager gamle. Er den lille født 2 uker på overtid er det gjerne best før det er gått 14 dager, er barnet litt tidlig ute kan det gå fint senere. Bestiller du time mens du er gravid booker jeg deg inn på termindato og garanterer deg fotografering innen barnet er 14 dager gammelt. Send meg en melding etter fødselen så setter vi sammen opp en mer nøyaktig time til dere.

Om du ikke helt rakk å få booket nyfødtfotografering i tide så tar jeg inn babyer opptil 3 mnd på 'nyfødtfotografering'. For selvfølgelig er det mulig å få flotte bilder av en baby etter 14 dager - men da kan det være litt mer utfordrende å få de karakteristiske sovebildene - ikke umulig, men jeg kan ikke garantere det. De vokser og fort av seg de typiske nyfødttrekkene - og man kan ikke lenger krølle de sammen på samme måte.

Tiden etter en fødsel kan være fylt med en god del utfordringer som man ikke har muligheter til å forutse. Noen trenger av forskjellige grunner litt ekstra tid for å komme seg, det kan gjelde både barnet og mammaen. Noen kommer til meg hoppende inn døren i sportstights, mens andre kommer udusjet i collegegenser - alt er lov. Nyfødtfotografering skal uansett være avslappende, det er jeg som skal jobbe. Det er i utgangspunktet bare babyen dere må huske å ta med dere.

 

Hva skjer under fotograferingen?

Sikkerhet er spesielt viktig for meg under fotografering av nyfødte og små barn. Dere skal kunne være sikker på at deres små er i gode hender. Jeg har fotografert hundrevis a babyer nå, blitt kurset hos noen av de beste nyfødtfotografene i verden, og har og selv tre små barn. Jeg er og påpasselig med å ha det varmt og godt under fotograferingen slik at den lille ikke skal bli kald tross lite klær. Det er derfor lurt at dere voksne har på dere lette og behagelige klær da det er varmt i rommet.

Jeg har både foreldre som sitter å følger nøye med på fotograferingen og noen som slenger seg på sofaen og rett og slett benytter anledningen til å ta seg en blund ;-)

Når det gjelder forberedelser fremfor en nyfødtfotografering er det flere ting som kan være greit, men samtidig er ikke disse rådene nødvendige for en vellykket seanse.

 

De beste bildene får man gjerne av en sovende baby da det kan bli mye veiving med armer og bein når de er våkne, og så langt det lar seg gjøre er det derfor bra om man har med seg en trøtt baby. Som mor vet jeg at dette ikke alltid er så lett å planlegge. De bør og være god og mett, men mating som første punkt på programmet når dere kommer til meg er og en grei måte å gjøre det på.

 

Jeg setter ikke av 3 timer fordi jeg trenger tiden til å fotografere. Tiden går med til mating, bæsjing og byssing. Uansett så går det som regel veldig fint :-) Dere er hos meg til jeg har de bildene jeg vil ha. Noen ganger er vi ferdig etter halvparten av tiden. Andre ganger trenger vi gjerne hvert minutt av oppsatt tid.

Dere trenger ikke å ha med noe spesielt til nyfødtfotograferingen da jeg har et godt lager med diverse kurver, tepper, omslag, luer, hårbånd, tutu'er, og bleiebukser. Det kan være godt å ha med et babyteppe til å tulle den lille inn i innimellom fotograferingen. Det er derimot fult mulig å ta med seg egne ting som man vil ha på den nyfødte under fotografering som for eksempel en kosebamse eller hjemmestrikkede klær.

 

Jeg tenker ofte at 'less is more', men små betydningsfulle detaljer gjør og gjerne bildene mer spesielle.

 

Tenk spesielt gjennom klesvalg om foreldre og søsken skal være med på bilder. Velg da gjerne enkle, lyse og duse klær som matcher eller utfyller hverandre, uten trykk eller mønster på.

 

Betaling ved fotografering. Jeg har kortmaskin som tar de fleste typer kort. Jeg deler gjerne opp betaling, men jeg leverer aldri ut bilder før alt er betalt.

Ta gjerne kontakt med meg om det er noe dere lurer på :-)

Hva skjer etter fotograferingen?

Etter fotograferingen så går dere hjem og kan være riktig fornøyd med at nyfødtfotograferingen er overstått og at dere nå bare trenger å vente på bildene.

For meg så gjenstår gjerne minst en like stor del av jobben som fotograferingen, nemlig redigeringen. Dette er noe som tar tid, men som er noe jeg virkelig liker minst like mye som fotograferingen. Det er nå jeg gir bildene det lille ekstra som gjør at de blir så flotte at dere ønsker å kjøpe de.

Jeg har en leveringstid på 15 virkedager. Dere mottar en epost med link og passord til deres eget online bildegalleri hvor dere velger ut og laster ned de bildene dere ønsker. Galleriet er aktivt i 14 dager etter at jeg har sendt det til dere. Det betyr at dere må velge ut og laste ned bildene fra galleriet innen dess. Jeg kan og garantere at jeg beholder bildene deres i minst 12 måneder fra fotograferingen.

Bildene jeg tar har jeg copyright på. Det vil si at det er jeg som har fulle rettigheter til bildene. Dere får bildene dere kjøper til fritt privat bruk. Dere har ikke lov å endre eller redigere bildene etter kjøp. Jeg forventer og at dere krediterer Første Foto om dere bruker bildene i sosiale medier.

Har dere noen spørsmål eller tilbakemeldinger til meg etter fotograferingen så er det bare å ta kontakt.

Pris

NYFØDTFOTOGRAFERING

Pakke 1: 3995,-

Bare fotografering av baby

Inkludert opptil 2 timer i studio

Inkludert 10 digitale bilder

Pakke 2: 5495,-

Fotografering av baby, familie og søsken om ønskelig

Inkludert opptil 3 timer i studio

Inkludert 15 digitale bilder

Ekstra bilder:

300,- pr stk

1000,- for alle bildene i galleriet

bottom of page